Kürtaj Riskleri

Kürtaj Riskleri Nelerdir?

Kürtaj basit bir cerrahi operasyon olsa da profesyonel ve tecrübeli bir hekim tarafından gerçekleştirilmediğinde, kişi bazı risklerle karşı karşıya kalabilir. Kürtajı geciktirmek bu risklerin artmasına sebep olur. Çünkü gebelik haftası ilerledikçe, kürtaj işlemi zorlaşmaktadır. Bazı kişilerde yapısal rahim anomalileri bulunur, bu kişilerde kürtajın getirdiği risk faktörleri daha yüksektir. Bazı durumlarda bebek rahim içinde ölebilir, bu vakalarda kürtaj işleminin gerçekleştirilmesi bebeğin rahimde canlı olduğu durumlardan biraz daha zor olmaktadır.

Kürtaj Sonrası Enfeksiyon

Kürtaj işlemi steril koşullar altında gerçekleştirildiğinde enfeksiyon riski çok düşüktür fakat kişinin kürtajdan sonra dikkat etmesi gereken birçok faktör vardır. Kürtaj sonrası rahim ağzı bir süre açık kaldığı için kürtaj işleminden hemen sonra cinsel ilişkiye girmekten kaçınılmalıdır ve doktorun tavsiye ettiği ilaçlar mutlaka kullanılmalıdır.

Kürtaj Nedir? Riskler Var mı?

İstenmeyen gebelik durumunun cerrahi işlemler kullanılarak yasal olarak sonlandırılması kürtaj olarak adlandırılmaktadır. Kürtaj işlemi basit bir cerrahi müdahaledir ancak uzman olmayan kişiler tarafından steril olmayan koşullar altında gerçekleştirildiğinde bazı riskleri beraberinde getirebilir.

Kürtaj Sonrası Rahimde Parça Kalması

Her kürtaj operasyonunda bu risk mevcuttur fakat ultrason eşliğinde yapılan kürtaj işlemlerinde rahimde parça kalması riski daha düşüktür.

Kürtajda Rahim Delinmesi

Kürtaj işlemi vakum yöntemiyle gerçekleştirildiğinde bu risk çok az olmakla birlikte küretaj yöntemiyle yapılan işlemlerde biraz daha yüksek bir ihtimaldir.