Vakumlu Kürtaj Ankara
Vakumlu kürtaj Ankara çeşitli kalınlıkta olan plastik kanüllerin rahmin iç kısmında yerleştirilip ters basınç ile aspirasyon yapılarak rahmin içinin boşaltılması işlemidir. Karmen kanüllerinin değişik hamilelik boyutları ile biçimlerine göre çeşitli formları bulunmaktadır. İşlem sırasında kullanılan kanüller, steril olup tek kullanımlıktır. Vakumlu kürtaj, aynı zamanda vakum ile aspirasyon olarak da adlandırılmaktadır. Vakumlu kürtaj yöntemi hamileliği sonlandırmak adına en sık başvurulan yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.
Neden Vakumlu Kürtaj Yapılmaktadır?
İlaç ile kürtaj denemesinin başarılı olamaması, ceninin ölmesi ve tamamlanmamış düşük doğum gibi sebepler, hamileliğin ilk üç ayında Vakumlu kürtaj yöntemine başvurulmasının en önemli sebepleri arasında yer almaktadır.
Vakumlu Kürtaj Ankara Nasıl Yapılmaktadır?
Vakumlu kürtaj Ankara yapılmadan evvel, hamile bireyin genel sağlık durumuna yönelik testler ve tetkikler yapılmaktadır. Bununla birlikte, ultrason aracılığıyla cenin rahmin dışında konumlanmış olduğu bölge gözlemlenmektedir. Hamile bireyin genel sağlık durumu noktasında Vakumlu kürtaj işleminin yapılmasına engel bir durumun var olup olmadığı tespit edilmektedir. Eğer Vakumlu kürtaj işlemi genel anestezi altında yapılacak ise kesinlikle bir anestezi uzmanı veya teknikerinin de operasyon esnasında bulunması gerekmektedir. İlk hamileliğinde sezaryen doğumu tercih etmiş birey için genel anestezi yapılmaktadır. Genel anestezi altında hastanın uyutulmasının ardından kürtaj işleminin gerçekleştirilmesi tercih edilmektedir.
Vakumlu kürtaj işlemi esnasında rahim ağzı enfeksiyonun oluşması riskine karşı önlem amacıyla işlem yapılacak bölge dezenfektan sıvılar ile temizlenmektedir. Temizleme işleminin ardından rahim ağzı, spekulum olarak adlandırılan bir alet ile sabitlenmektedir. Buji isimli aletlerin kullanılmasıyla da rahim ağzı genişletilmektedir. Rahim ağzının genişletilmesinden sonra rahim temizlenip ceninin anne adayından tahliyesi işlemi yapılmaktadır.
Vakumlu Kürtajın Riskleri Nelerdir?
Vakumlu kürtajın komplikasyon oranı yok denecek kadar azdır. Bununla birlikte, Vakumlu kürtaj işlemi neticesinde nadiren de olsa bazı riskler ortaya çıkabilmektedir. Bu riskler arasında; rahim astarı ya da serviksin hasar görmesi, enfeksiyon oluşma riski, işlem sırasında rahme bakterinin bulaşabilmesi, dokuların rahim içerisinde kalması ve kan pıhtılaşması bulunmaktadır.
Vakumlu Kürtaj Ankara Ne Kadar Etkilidir?
Vakumlu kürtaj işlemi ile yapılan cerrahi kürtaj metotları; hamileliğin ilk üç aylık döneminde uygulanıldığı vakit güvenli ve etkili bir konumdadır. Bununla birlikte, oldukça nadir olarak Vakumlu kürtajın hamileliği sona erdirememesi gibi vakalar da mevcuttur.
Vakumlu Kürtajın Uygulanmasının Ardından Nelere Dikkat Etmek Gerekmektedir?
Vakumlu kürtaj işleminin ardından dikkat edilmesi gereken oldukça fazla nokta vardır. Bu önemli noktalara dikkat edildiği vakit hastanın iyileşme süreci herhangi bir risk taşımaz ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşir. Vakumlu kürtaj işleminin ardından hasta kendini halsiz hissedebilir. Bu duruma ek olarak, baş dönmesi ve bulantı vb. şikayetlere de işlem sonrasında rastlanılması mümkündür. Bu şikayetlerin oluşmaması adına kesinlikle zorlayıcı ve ani hareketlerden kaçınılması gerekmektedir.
Ankara Vakumlu Kürtaj Fiyatları 2020, 2021
Vakumlu kürtaj Ankara işleminden sonra hastanın birkaç saat boyunca dinlenmesi elzemdir. Hastanın dinlenmesi boyunca halsizlik ve baş dönmesi yaşaması olasıdır. Bu sebepten ötürü, hastanın dinlenme sürecinde ayağa kalkmaması kritik bir öneme sahiptir. İşlem sonrası beslenmeye sulu gıdalar ile başlanılmalıdır; ağır ve yağlı yemeklerden muhakkak uzak kalınması lazımdır. Dolayısıyla, kahvaltı vb. hafif yiyecekleri tüketmek bu noktada önemlidir. Bununla birlikte, Vakumlu kürtaj işleminin uygulandığı hastanın günlük yaşamına dönmesi oldukça kısa bir zamanda gerçekleşmektedir. Vakumlu kürtaj işleminin ardından kanamalar görülmektedir. Bu kanama durumu 10 gün boyunca hafif bir düzeyde devam ederek meydana gelmektedir. Eğer kanama şiddetlenir ve koku hissedilirse kesinlikle bir uzman doktora başvurulması lazımdır. Olası enfeksiyon riskinden ötürü cinsel ilişki korunmasız olarak gerçekleştirilmemelidir. Duş alma ve banyo yapma konularında da enfeksiyon riskinden dolayı mutlaka dikkatli bir şekilde hareket edilmelidir.